Well. I am deleting all spam all time. Please You, 'Anonymous', don't write and then I haven't to delete that. Right? Thanks.

Tom Welling


A következőkben leírtakat olvastam egy torrent-oldal színészekkel foglalkozó oldalán.
Néhány pontban eltér Smallville-hun oldalán írtaktól, némely dologban pedig kicsit részletesebb.
Én mint tudjátok, nem tudok angolul, tehát csak információmorzsaként írom le hogy mit olvastam Tomról.
Íme:

Thomas J. Welling 1977 április 26.-án született New Yorkban. Nem sokkal később a család Wisconsin-ba költözött, majd mikor Tom harmadikos volt édesapja munkája miatt Deleware-be kellett költözniük.
Itt éltek egészen addig, míg Tom el nem kezdte a második évét a gimnáziumban, de újra költözniük kellett, méghozzá Michiganbe.
Édesapja, aki mostmár nyugdíjas, azelőtt a General Motorsnál dolgozott. Édesanyja háziasszony, van két idősebb nővére és egy fiatalabb öccse.
Az iskolában, mikor még egészen kicsi volt, már megmutatkoztak színészi képességei. Sok iskolai darabban játszott egészen hatodikos koráig. Ezután inkább a sportoknak hódolt, amiben szintén tehetséges volt. Baseballozott, kosarazott és focizott. Ez utóbbiban volt a legtehetségesebb. Háromszoros gólkirály lett az iskolájában az utolsó évben. Ezután elhatározta, hogy nem folytatja tovább a tanulást, nem megy egyetemre, se főiskolára.
Ezt követően kétkezi munkás lett. Szerkezeti munkás volt egy raktárépület építésénél. Otthon lakott és szabadidejében a barátaival lógott.
1997 tavaszán, mialatt a barátaival vakációztak Nantucketben egy hirdetéshez keveredett és úgy hozta az élet, hogy 20 évesen modell lehetett az Abercromie & Frich-nél. Miután hazaért, és közölte a hírt, eszébe jutott, hogy New Yorkba akar költözni, oda, ahol ez a fotózás lesz majd. Ez volt Tom karrierjének a kezdete. A fotózásokért pedig többezer dollárt kapott kezdőként is.
Tom ezután Manhattanbe költözött, ahol modellkarrierjére koncentrált az elkövetkező 2 évben. Csatlakozott a Louisa Modelshez, Németországban is, így Európa számos részén megfordult. Saját irodája volt Hamburgban.
1998-ban, találkozott egy helyi kávézóban jövőbeli feleségével Jamie White-tal. Ebben az időben ő is éppen modellmunka miatt tartózkodott a városban. Jamie 9 évvel idősebb Tomnál (a forrás szerint). / Na, egy nagyon különös dolgot írok ezzel kapcsolatban. Jamie születéséről talán egyedül az édesanyja tud igaz dátumot, mert már annyi féle időpontot olvastam, hogy lassan azt sem hiszem el hogy létezik :D Van egy ilyen adat is róla: Date of Birth. 06 December 1975. Eszerint csak másfél évvel idősebb Tomnál. Eddig a képek alapján ez a leghihetőbb születési dátum szerintem:) /
Nem sokkal később Tom kezdte magát kényelmetlenül érezni a modellszakmában, ki akart szállni, szerette volna, ha az élete új irányt vesz.
2000-ben a család és a barátok bátorítására Californiába költözött, Los Angelesbe.Mivel színészkedéssel ezelőtt nem foglalkozott komolyabban, leszámítva az általános iskolás darabokat, volt mit bepótolnia. Egy évig járt egy színitanodába, hogy elsajátíthassa az alapokat. Látta, hogy ez nem is olyan nehéz.
Tom első, nagyobb szerepét 2000-ben kapta meg egy sikeres drámában, a Judging Amy-ben.
A legnagyobb sikerei mégis 2001-ben kezdődtek, amikor megkapta Clark Kent szerepét a híres Smallville című sorozatban. A meghallgatáson nem volt túl biztos a dolgában, hiszen a zsűri előtte több száz magas, jóképű srácot látott már. A bírák a végére hagyták őt és egy részt kellett felolvasnia Kristin Kreuk-kal.
A hazafele úton egy benzinkútnál állt, amikor egy pénzbedobós telefonon felhívta a menedzserét. Szinte sokkos állapotba került, amikor a férfi bejelentette, hogy megkapta a szerepet.
Az első évadot Kanadában forgatták,de ő nem akart odaköltözni. Hotelszobákban lakott hétköznaponként és hétvégén hazarepült Los Angelesbe.
2002 július 5.-én Jamie és Tom összeházasodtak,a ceremónián csak a család és közeli barátok voltak jelen.
Az esküvő után nem sokkal azonban be kellett látniuk, hogy mivel ekkora sikereket ér el a sorozat, nem engedheti meg magának Tom, hogy lazítson és utazgasson. Végül Vancouverbe költöztek.
Tom elnyerte a Breakout Star of 2001 díjat ( Robbanásszerű és sikeres betöréséért a filmiparba), majd a Teen Choice Awards-on 2002-ben ugyanezért kapott díjat, de most a fiatalok választották őt.
A sorozat folyamán Tom belekóstolt a rendezőségbe is, 6 rész rendezését köszönhetjük a fiatal tehetségnek.Érdekesség még, hogy Tom nem Clark szerepét szerette volna először, hanem Lex Luthorét a Smallvilleből. Ám az, hogy leborotválja a fejét elijesztette a szereptől.

Forrás: starity.hu / TVStore

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...